wit logo icon

De terugkeer naar werk.

Samen maken we stappen!

Re-integratie

Een traject gemaakt voor jou

Ben jij toe aan re-integratie richting de arbeidsmarkt? Binnen factor Twee bieden wij verschillende trajecten om dit te realiseren. Graag kijken we met je mee welk traject bij jou past!

Wanneer je een uitkering  ontvangt vanuit het UWV of gemeente kunnen wij je coachen bij de terugkeer naar werk.

Re-integratie

De trajecten die wij aanbieden

Modulair traject

Modulair is een traject vanuit het UWV waarbij “maatschappelijk meedoen” voorop staat. Dit traject bestaat uit 1 van de 3 onderdelen:

‘Participatie interventie’. Deze dienst is gericht om jou te activeren. Hierdoor kan jij zoveel mogelijk zelf de leiding nemen en deel gaan nemen aan een sociaal netwerk buitenshuis. 

‘Bevorderen maatschappelijke deelname’. Deze dienst is gericht op het vergroten van jouw fysieke en psychische weerbaarheid in relatie tot werk. 

‘Begeleiding bij scholing’. Deze dienst biedt ondersteuning aan jou bij het volgen van een opleiding. Scholing is voor jou noodzakelijk om weer aan het werk te kunnen

Praktijk assessment

Als jij na een verzuimperiode weer moet of wil re-integreren, komt het voor dat je niet goed weet welk werk passend voor jou is. Ook kan het dat jij om gezondheidsredenen een nieuwe beroepsrichting moet kiezen en niet weet welke.

De praktijk is soms de beste graatmeter. Het meelopen in de praktijk kan jouw keuze vergemakkelijken . 

Een praktijkassessment vanuit het UWV helpt jou bij de vragen: Wat wil ik? Wat kan ik?

Werkfit traject

Werkfit maken is een traject waarin jij wordt voorbereid op de terugkeer naar werk. Bij Factor Twee geven we hier een praktische invulling aan. Dit houdt in dat je na de intake direct kunt starten in één van onze interne of externe projecten.  Onze coaches zijn er voor jou op de werkvloer.

Hier kun je dan werkervaring op doen, en werken aan je werknemersvaardigheden en belastbaarheid. Ieder traject is maatwerk, dus voor elke deelnemer ziet dit traject er anders uit.

Naar werk traject

Naar Werk is een traject gericht op het hervatten en behouden van werk. Factor Twee coacht en ondersteunt jou bij o.a het vinden van  juiste vacatures en het schrijven van sollicitatiebrieven. Hierbij zetten wij ons brede netwerk in bij het vinden van een passende werkplek. 

Met onze sollicitatietraining stomen wij jou klaar voor een duurzame werkplek!

Onze re-integratie

Dit mag je verwachten

Nieuwsgierig of wij een match zijn?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen en wil je graag met ons kennismaken. Je bent altijd welkom voor een vrijblijvende afspraak.

Ons team

Alles om het beste uit jou te halen

Begeleiding tijdens jouw traject is uiterst belangrijk. Daarom werken wij met twee verschillende soorten coaches, die nauw samenwerken.

Job coach

Een jobcoach helpt je wanneer je uitdagingen ervaart op jouw nieuwe werkplek. Dit kan zijn omdat je een beperking hebt, ziek bent (geweest) of wanneer je huidige werk niet meer passend is.

Onze jobcoaches werken mee op de werkvloer. Zo werken jullie samen en komen jouw uitdagingen in beeld. Er wordt ter plekke gecoacht en ondersteuning geboden.

De joboach is het aanspreekpunt voor de werkgever en andere betrokken professionals.

Re-integratie coach

Samen met jou gaat de re-integratiecoach op zoek naar een geschikte werkplek en een passende functie. Het doel vanuit re-integratie is dat jij weer door kan stromen naar een betaalde baan. Samen maken jullie een plan hoe je dit kan bereiken.