wit logo icon

Leren en ontwikkelen

Arbeidsgerichte leerwerkplekken

Dagbesteding

Gevarieerd aanbod

Onze dagbesteding noemen wij ontwikkelingsplekken. Wij vinden het erg belangrijk dat jij kan leren meedoen en ontwikkelen op een fijne werkplek.

Voor de 14 gemeenten in Twente bieden wij voor jongeren en (jong) volwassenen eigentijdse ontwikkelingsplekken aan vanuit de WMO, WLZ of Jeugdwet.

Wij hebben een gevarieerd aanbod aan  ontwikkelingsplekken waarbij leren, meedoen en ontwikkelen centraal staan.

Is jouw uiteindelijke doel om weer richting werk te gaan? Onze ontwikkelingsplekken bieden een eerste opstap richting werk.

Dagbesteding

Groeien door meedoen

01

Maatschappelijke deelname aan activiteiten

Je wordt onderdeel van ons team in één van onze interne projecten. Je loopt mee in de dagelijkse werkzaamheden en komt op die manier in een vast (werk)ritme. Onder onze begeleiding voer je werkzaamheden uit in jouw
eigen tempo. Zo lever jij jouw bijdrage.

02

Ontwikkeling naar onbetaald werk met ondersteuning

De werkbegeleiding wordt meer op afstand gegeven. Je wordt onderdeel van een team op een externe werkplek. Je leert om samen te werken met collega’s en hoe je omgaat met druk.

03

Ontwikkeling naar betaald werk met ondersteuning

Je beschikt over voldoende vaardigheden om aan een betaalde baan te beginnen. Een steuntje in de rug heb je nog nodig. Hiervoor krijg je een jobcoach en re-integratiecoach toegewezen. Samen met hen bepaal je jouw vervolgstappen en welke werkplek daarbij past.

Onze ontwikkelingsplekken

Dit mag je verwachten

Onze locatie

Factorij074

Onze locatie met interne ontwikkelingsplekken heet Factorij074. Hier runnen wij samen met deelnemers innovatieve kleine maatschappelijk (werk)projecten. Waarbij de nadruk ligt op leren, meedoen en ontwikkelen.

Jij wordt samen onderdeel van het team en voert hierin werkzaamheden uit die bij je passen. Dit kan bijvoorbeeld zijn op het gebied van: administratie, inkoop, verkoop, productie of marketing.

Meer lezen over Factorij074?

Nieuwsgierig naar onze locatie?

Je bent van harte welkom voor een kennismaking en rondleiding op de Factortij074